Träning och kost en viktig kombination

Sambandet mellan kost och träning är egentligen ganska tydligt. För att kroppen ska fungera och orka med träning behöver den energi. Du tillför den energin till din kropp genom maten du äter. Om kroppen får för lite energi kommer den ha svårt att orka med träningen och träningspasset blir därför mindre effektivt.

När ska du äta för bästa förutsättning?

För att få ut det bästa av din träning rekommenderas det att du äter ungefär två timmar innan träning. Vid längre, mer påfrestande träningspass är det bra att fixa något att ta med sig för att fylla på med lite energi. Tänk också på att få i dig vätska, gärna vatten. Efter att du har gjort av med mycket energi under boxningsträningen kan du direkt efteråt äta något litet och först senare äta en måltid.

Vad behöver du tänka på gällande kosten?

Det finns några allmänna råd du kan ha i åtanke. Det är en fördel att äta en varierad kost för att få i dig alla näringsämnen som kroppen behöver. Du kan då använda dig av till exempel matcirkeln som hjälpmedel. Ät gärna också flera mindre måltider och mellanmål för att få ett jämnare energiintag under dagen, det kommer att gynna dig vid träning.